Repertorar

Swing

Med tanke på bandets namn är det nästan självklart att vår musik utgår från Swing. I Count Basies och Duke Ellingtons material finns en hel mängd med låtar som vi gillar att spela. Av dessa enkla, ibland nästan självsvängande melodier har vi gjort våra egna arrangemang.

Låtexempel: Lester leaps in, I let a song go out of my heart, Pennies from heaven, Georgia on my mind.

Rhythm'n'Blues

Shuffle på trummorna, boogie-woogie i basen, snärt i gitarren och riff i blåset, där har ni vår definition av rhythm'n'blues inspirerad av bland annat Fats Domino, Ray Charles och Louis Jordan. På dessa låtar sjunger Håkan.

Låtexempel: Jambalaya, Well allright ok you win, Let the good times roll, My blue heaven.

Karibiskt

I detta vida begrepp ryms bl a calypsos från Trinidad samt mazurkor och valser från Martinique. När vi spelar denna musik kommer naturligtvis Aris klarinett och Håkans steel pan fram och förgyller dessa dansanta rytmer. Valserna passar faktiskt alldeles utmärkt som brudvalls på bröllop.

Låtexempel: Yellow bird, Sway, Valse Creole, O douce Martinique.

Hoke info

Anledningen till att bandet heter Hoke Swing är att Håkan fått smeknamnet HOKE vid turnerande i England. Eftersom Håkan inte är så lätt att uttala för engelsmännen blev det så. Namnet ska alltså uttalas som om det vore ett engelst ord.

www.hokeswing.se